Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Ajaccio

Franciaország, Korzika, Látnivalók

Ajaccio

Korzika, Franciaország, Látnivalók
  • Cím: Ajaccio Franciaország

Ajaccio Korzika második legnagyobb városa, Dél-Korzika tartomány székhelye, gyakorlatilag a sziget fővárosa. Az azúrkék vizű, tágas öbölben kialakult mozgalmas város nemcsak Bonaparte-emlékhely, sok más látnivalót, kitűnő strandokat és változatos szórakozási lehetőséget is kínál. 

Ajaccio két részre tagolódik. A Place Maréchal-Foch-tól délre, a Fellegvárig terjed a genovai eredetű település, az Óváros, amely a tengerparton, a Bd. Lantivy irányában terjeszkedik. Tőle északra van a kikötői negyed, az ún. Borgo. 

Az Óvárosban találjuk a látnivalók nagy részét: a Napóleon múzeumot, a Capitellu-Múzeumot, amelyben a család bútorait, használat és értéktárgyait tekinthetjük meg, a 16. századi Fellegvárat, az 1617-ben emelt Szent Erasmus -templomot, a Katedrálist és a kongresszusi Palotát.

A Borgo Rue Cardinal Fesch keskeny homlokzatú házai között, utcára néző, tágas kertben áll a Fesch-palota, amely múzeumnak is helyet ad.

A reneszánsz stílusú Császári kápolnát III. Napóleon emeltette 1857-ben. Eredetileg az egész Bonaparte-család - Napóleont kivéve - temetkezési helyének szánta, de csak néhányan nyugosznak itt. A templombelső érdekessége az oltár kopt feszülete, amit Napóleon Egyiptomból hozott édesanyjának.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Ajaccio
Korzika, Franciaország
Copyright: kenschneiderusa   Forrás: flickr

Korzikai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!