Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Napóleon szülőháza

Franciaország, Korzika, Látnivalók

Napóleon szülőháza

Korzika, Franciaország, Látnivalók
  • Cím: 18 rue st charles, 20000 Ajaccio, Franciaország
  • Telefon: 33 4 95 21 43 89
  • Nyitvatartás: Minden nap: 9:00 - 12:00 és 14:00 - 18:00

Napóleon szülőháza (Maison Bonaparte) a kis Place Letizián áll. A XVIII. század eleji, egyszerű, háromemeletes épület 1743-ban került a Bonaparte-család birtokába. Napóleon gyermekkorából alig maradt meg benne valami, mert a franciabarát családnak 1793-ban menekülnie kellett Pascal Paoli elől.

Az Angol-Kotzikai Unió idején - furcsa szeszélye a sorsnak - éppen az a Hudson Lowe angol tiszt kapta a házat, akik később a Szent Ilona szigetére száműzött császárt őrizte. A földszinten ekkor lőszerraktár volt.

1798-ban a Bonaparte-család visszatért Korzikára, a házat újjáépítették és bebútorozták. Napóleon mindössze egyszer 1799. október 1-én, egyiptomi hadjárataiból hazatérve látta az újjáépített otthonát. 1805-ben anyja nagybátyjának, André Romolinónak ajándékozta, majd 1923-ban Viktor-Napóleon herceg adományaként a francia állam tulajdona lett.

Napóleon egykori szülőházának megtekintését a 2. emeleten érdemes kezdeni. Négy termében a Bonaparték családfáját és a családtagok fényképeit, fegyvereket és címereket láthatunk.

Az 1. emeleten Napóleon anyjának XVI. Lajos kora beli bútorokkal berendezett szalonját és hálószobáját, a helyiséget, ahol Napóleon született, a 12 m hosszú fogadótermet, a  XVI. Lajos korabeli budoárt egy pianínóval, egy korzikai bútorokkal berendezett szobát, végül a Place Letiziára néző, háromablakos nagy ebédlőt mutatják be.

Belépőjegy: 
Felnőtt: 7 €
26 év alatt és minden hónap első vasárnapján mindenkinek ingyenes. 

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Napóleon szülőháza
Korzika, Franciaország
Copyright: eikzilla   Forrás: flickr

Korzikai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!