Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Óváros

Franciaország, Korzika, Látnivalók

Óváros

Korzika, Franciaország, Látnivalók
  • Cím: Ajaccio Franciaország
  • Nyitvatartás: Napóleon Múzeum:
    Minden nap: 9:00 - 12:00 és 14:00 - 18:00

    Capitellu Múzeum:
    Március 15 - október 15.: 10:00 - 12:00 és 14:00 - 18:00

A korzikai főváros, Ajaccio óvárosának központja a teraszos kávéházakkal szegélyezett, pálmás Place Maréchal-Foch. A hosszúkás tér nyugati végén négyszögletes, klasszicista talpazaton áll Laboureur XIX. században készült márványszobra, amely Bonapartét mint első konzult ábrázolja. Az szobrot egy oroszlános, vízmedencés szökőkút fogja közre.

A tér északkeleti sarkán emelkedik a városháza. Hatalmas pálmákkal körülvett épületében működik a Napóleon Múzeum. A múzeumban a családról készült arcképeket, Napóleon bronz halotti maszkját és a római király gyermekkori mellszobrát tekinthetjük meg. A Medálok termében 1797 és 1876 között készült arany-, ezüst- és bronzérméket állítottak ki, amelyek Napóleon leszármazottainak ajándékai a városnak.

A Quai Napóleon mögötti terméskő házak közé ékelődve áll az 1581-ben felszentelt Keresztelő Szent János-templom, amelynek egyszer külseje igen gazdag templombelsőt rejt.

A Capitellu Múzeumben az ősi család bútorai, használati- és értéktárgyai láthatók. Rajtuk keresztül ismerhetjük meg a XVIII. - XIX. századi Ajacciói életet.

Az 1554-ben befejezett, genovai erődítmény, a Fellegvár a sziklás félszigeten magasodik a kikötő fölé. Ma laktanya, ezért nem látogatható. A Fellegvári-móló végéről csodálatos látványt nyújt a város, az öböl és a Fellegvár.

Ne hagyjuk ki a kis dombon álló reneszánsz katedrálist, amelyet 1582-ben kezdtek építeni XIII. Gergely pápa építésze, Giacomo della Porta tervei alapján.

A Place Général de Gaulle-on áll egy újabb Napóleon-szobor, amely ezúttal lóháton ábrázolja az egykori konzult római császárként, négy fivére között.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Óváros
Korzika, Franciaország
Copyright: Co-operative Stores   Forrás: flickr

Korzikai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!