Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Korzika

Korzika közlekedés

Korzika, Franciaország, Közlekedés

Közlekedés

Korzika, Franciaország, Közlekedés

Légi közlekedés
Korzikának 4 nemzetközi repülőtere van: Ajaccio, Bastia, Calvi és Figari. Mind a négy repülőtérre indulnak közvetlen járatok Európa nagyvárosaiból. Bastiában és Ajaccióban van repülőtéri autóbusz-járat, a másik két helyről taxival, vagy bérelt autóval juthatunk be a városba.

Hajó
A francia SMCM állami társaság Marseille-ből, Nizzából, Lyonból menetrend szerinti járatokat indít Ajaccio, Bastia, Calvi és Propriano kikötőibe. A menetidő 6-10 óra.
Korzika tengerpartján csaknem 3200 kikötő működik, így hajóval vagy bérelt motorcsónakkal is eljuthatunk a sziget bármely pontjára.

Vonat
A TGV vonatjáratok naponta közlekednek Ajaccio, Bastia és Calvi között. Az árak reálisak, útközben gyönyörködhetünk a tájban.

Bastia-metró
Bastia és Biguglia között egész évben óránként közlekedik a Metro Bastiais villamosvonat.

Busz
Ajaccio és Bastia városához fejlett buszhálózattal csatlakoznak a környék települései. A hálózat nagyon sűrű, a járatok csaknem minden helységet érintenek.

Autóbérlés
Autót bérelhetünk a szigeten, de a sajátunkat is áthozhatjuk komppal. A sziget úthálózatának minősége nagyon változó. A főútvonalak korszerűek, a többi út azonban keskeny, kanyargós, állapotuk közepes, sokszor tele vannak gördökkel. Mindenütt számolni kell az úton ballagó nyájakkal.
Minden repülőtéren, a kikötőkben és a nagyobb helységekben megtalálhatóak a nagyobb autókölcsönzők kirendeltségei.

Kerékpár
Az autósok által ritkábban használt alsóbbrendű utak ideálisak a kerékpárosoknak. A hegyi kerékpározás hívei több ezer km-nyi erdei ösvényt járhatnak be Korzikán. Kerékpárt sok helyen bérelhetünk. 

Forrás: Bereznay István - Sz. Bálint Klára: Korzika

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!